Beste cursisten en belangstellenden


Wij kijken er alvast naar uit jullie terug te kunnen

ontvangen in de galerie :


  Inschrijven en inlichtingen:


Ria Caluyn

Secretaris kunstkring

0486/10 92 34

ria@lazernij.be
 


Woensdagavond 19/21.30 u

Kalligrafie : Echte beginners Humanistisch cursief 

14/9   28/9   12/10   26/10   9/11   23/11

Beginners cursus € 150,- . Beginnerspakket € 40,- eerste les te betalen
Dinsdagavonden 19/21.30 u. “ Inspirerende workshops “

Deze reeks workshops is geschikt voor iedereen, zowel beginners al gevorderden, ( max 6 deelnemers. )

Om de workshops voor iedereen toegankelijk te maken voorzien we in al het nodige materiaal per workshop, speciale zaken zijn in bruikleen.8/11 & 15/11 : Sheri Kiesel letters: deze letter is ontworpen door de Amerikaanse Sheri Kiesel, die op haar beurt zich heeft laten inspireren door Peter Thornton. Het is eigenlijk een zeer mooie versierde hoofdletter. Er wordt begonnen met potlood om de basistechnieken aan te leren. Dan gaan we een moeilijker project aanpakken en verder afwerken.

De afgewerkte hoofdletter kan ingekleurd worden met potlood kleurtjes en zelfs met aquarel. Dan oogt de letter zeer mooi en is zeer interessant om iemand mee te verrassen met zijn of haar initiaal op een kaart in een omslag, of mooi in een doosje. Resultaat verzekerd !22/11 en 29/11 : Japank  "stijl"  letters leren tekenen. De letteronderdelen zijn eenvoudig van vorm en eens samengesteld tot een letter, goed leesbaar . Samen met enkele bijhorende Chinese elementen die we met chinees penseel gaan aanleren , zal het geheel een heel oosterse look uitstralen.6/12 : Blokschrift : Het blokschrift is eigenlijk de geschreven vereenvoudigde vorm van de Romeinse kapitalen. Het blokschrift wordt met de Redispen geschreven. Als men zich de kunst van het schrijven wil eigen maken is het blokschrift een zeer goede basis om de belangrijkste regels van een mooi en ritmisch schrift onder de knie te krijgen. De basisvormen van het blokschrift zijn de cirkel, het vierkant en de driehoek. Alle letters bevatten deze vormen in hun geheel of een gedeelte daarvan.13/12 : Leisteen : We starten met een “ propere lei.“. Maak in potlood een voorontwerp van enkele woorden of tekstje , en kies de geschikte lay-out voor de te beschrijven lei. Schrijven doen we in een beschikbare kleur met acrylinkt. Na droging jaren bestand tegen regen en wind in de tuin bijvoorbeeld.

All-in bij alle workshops : € 25,- per les avond. ( Japank & Sheri Kiesel = 2 lesavonden )   Inschrijven en inlichtingen:


Ria Caluyn

Secretaris kunstkring

0486/10 92 34

ria@lazernij.be