Beste cursisten en belangstellenden


Wij kijken er alvast naar uit jullie terug te kunnen

ontvangen in de galerie :


  Inschrijven en inlichtingen:


Ria Caluyn

Secretaris kunstkring

0486/10 92 34

ria@lazernij.be
 

Woensdagavond  19 u tot 21.30 u.

Kalligrafie voor echte beginners en gevorderden op volgende data:

21/9    28/9    12/10    26/10    9/11    23/11


Beginners leren het  Humanistisch cursief 

Cursus € 150,- en beginnerspakket eertse les te betalen € 40,-


Gevorderden leren het Unciaal schrift , cursus 150,-8/11 & 15/11 : Sheri Kiesel letters: deze letter is ontworpen door de Amerikaanse Sheri Kiesel, die op haar beurt zich heeft laten inspireren door Peter Thornton. Het is eigenlijk een zeer mooie versierde hoofdletter. Er wordt begonnen met potlood om de basistechnieken aan te leren. Dan gaan we een moeilijker project aanpakken en verder afwerken.

De afgewerkte hoofdletter kan ingekleurd worden met potlood kleurtjes en zelfs met aquarel. Dan oogt de letter zeer mooi en is zeer interessant om iemand mee te verrassen met zijn of haar initiaal op een kaart in een omslag, of mooi in een doosje. Resultaat verzekerd !


Dinsdagavonden 19 u tot 21.30 u  


" Inspirerende workshops "


Deze workshops is geschikt voor iedereen, zowel beginners al gevorderden.

( max 8 deelnemers )

Om de workshops voor iedereen toegangkelijk te maken voorzien we in alle nodige marteriaal per workshop, speciale zaken zijn in bruikleen. Breng je eigen kalligrafiemateriaal wel mee.


All-in alle workshops : € 25,- pet les avond.

Japank en Sherri Kiesel = 2 lesavonden


22/11 en 29/11 : Japank "stijl" letters leren tekenen. De letteronderdelen zijn eenvoudig van vorm en eens samengesteld tot een letter, goed leesbaar . Samen met enkele bijhorende Chinese elementen die we met chinees penseel gaan aanleren , zal het geheel een heel oosterse look uitstralen.

6/12 : Blokschrift : Het blokschrift is eigenlijk de geschreven vereenvoudigde vorm van de Romeinse kapitalen. Het blokschrift wordt met de Redispen geschreven. Als men zich de kunst van het schrijven wil eigen maken is het blokschrift een zeer goede basis om de belangrijkste regels van een mooi en ritmisch schrift onder de knie te krijgen. De basisvormen van het blokschrift zijn de cirkel, het vierkant en de driehoek. Alle letters bevatten deze vormen in hun geheel of een gedeelte daarvan.

13/12 : Leisteen : We starten met een “ propere lei.“. Maak in potlood een voorontwerp van enkele woorden of tekstje , en kies de geschikte lay-out voor de te beschrijven lei. Schrijven doen we in een beschikbare kleur met acrylinkt. Na droging jaren bestand tegen regen en wind in de tuin bijvoorbeeld.   Inschrijven en inlichtingen:


Ria Caluyn

Secretaris kunstkring

0486/10 92 34

ria@lazernij.be

Dit voorbeeld is gemaakt in 2010 ,

en sindsdien buiten in regen en wind...